Битови за дупчење на место

  • CNC Tungsten Drill Tool Metal Solid Carbide Cutting Bits Spot chamfer drilling bit

    ЦПУ Волфрам вежба Алатка Метал Цврст карбид Сечење на битови Место дупчење шамар

    Дамки за дупчење или точки за дупчење се користат за да се започне традиционално дупчат дупка. Со користење на истите дупчалки со аголни точки на онаа на обичниот бит за вежба што треба да се користи, се прави вовлекување за точната локација на дупката. Ова го спречува одењето вежба и избегнува несакано оштетување на работното парче. Дамки за дупчење се користат во метални работи како што се прецизно дупчење на ЦПУ машина.