Pehea e hoʻohana ai i kahi pā

Hiki iā ʻoe ke hoʻohana i kahipaʻie ʻoki i nā kaula i loko o ka lua i wili ʻia i loko o ke metala, e like me ke kila a i ʻole ke aluminika, no laila hiki iā ʻoe ke wili i loko o ka bolt a i ʻole ka wili. a paʻa ka lua.E koho i kahidrill bita me kahi paʻi e kūpono i ka wili a i ʻole ka pahu āu e makemake ai e hoʻohana ma ka hoʻomaopopo ʻana ua like ka nui.No ka palekana, he mea nui hoʻi e hoʻopaʻa i ka mea āu e wili ai a hoʻohana ʻoe i nā bit drill kūpono.

Pehea e wili ai i ka lua no na kaula.
1. E koho apaʻia hoʻonoho i ka drill i ka nui āu e pono ai.Hoʻokomo ʻia nā pūʻulu paʻi a hoʻowili i nā ʻāpana drill a me nā paipu e pili ana kekahi i kekahi i hiki iā ʻoe ke wili i kahi lua me ka bit, a laila e hoʻohana i kapaʻie pili ana me ia e hoʻohui i nā kaula.
2. E hoʻopaʻa i ka metala ma kahi me ka vise a i ʻole C-clamp i ʻole e neʻe.Inā neʻe ka metala āu e wili ai, hiki iā ia ke hoʻoheheʻe i ka bit drill, a hiki ke hōʻeha.E kau i ka metala i loko o ka vise a hoʻopaʻa i ka paʻa, a i ʻole e hoʻopili i kahi C-clamp ma luna e paʻa ai.
3. E hoʻohana i kahi punch waena e hana i kahi divot kahi āu e manaʻo ai e wili.ʻO ka punch waena kahi mea hana i hoʻohana ʻia no ke kīkē ʻana i kahi divot i loko o kahi ʻili, e ʻae ana i kahi drill e hoʻopaʻa a komo pono i ka ʻili.E hoʻohana i kahi kuʻi kikowaena ma ke kau ʻana i ka piko ma luna o ka metala a kaomi i lalo a hiki i ke kīkēkē ʻana.No ka kuʻi waena maʻamau, e kau i ka piko ma luna o ka metala a hoʻohana i ka ahāmaree paʻi i ka hopena a hana i kahi divot
4. E hoʻokomo i ka pahu drill i ka hope o kāu drill.E hoʻokomo i ka bit drill i loko o ka pahu, ʻo ia ka hopena o kāu drill.E hoʻopaʻa paʻa i ka pahu a puni ka bit.
5. E hoʻopili i ka ʻaila wili i loko o ka divot.ʻO ka ʻaila wili, ʻike ʻia hoʻi ʻo ka ʻoki ʻana i ka ʻaila a i ʻole ka ʻoki ʻana i ka wai, he lubricant e kōkua i ka pale ʻana i ka pahu drill mai ka wela a maʻalahi ke ʻoki ʻana i ka metala.E kaomi pololei i kahi kulu o ka ʻaila i loko o ka divot.
6. E kau i ka hope o ka drill bit i loko o ka divot a hoʻomaka e wili mālie.E lawe i kāu drill a paʻa ma luna o ka divote i kuhikuhi pololei ka bit i lalo.E kaomi i ka hope o ka bit i loko o ka divo, e hoʻopili i ke kaomi, a hoʻomaka i ka wili lohi e hoʻomaka e komo i ka ʻili
7. E lawe mai i ka drill a hiki i ka māmā māmā a hoʻopili i ke kaomi mau.I ka ʻoki ʻana o ka bit i ka metala, e hoʻonui mālie i ka wikiwiki o ka drill.E mālama i ka drill ma ka lohi a me ka māmā wikiwiki a hoʻopili i ke kaomi mālie akā paʻa.
8. Wehe i ka drill i kēlā me kēia 1 ʻīniha (2.5 knm) e puhi i nā ʻōpala.ʻO nā ʻāpana metala a me nā ʻūhā e hoʻonui i ka hakakā a hoʻomāhana i kāu bit drill.Hiki iā ia ke hana i ka lua ʻole a ʻoʻoleʻa.I kou ʻeli ʻana i ka metala, e wehe i ka bit i kēlā me kēia manawa no ka puhi ʻana i nā ʻāpana metala a me nā shavings.A laila, hoʻololi i ka drill a hoʻomau i ka ʻoki ʻana a hou ʻoe i ka metala.

Ka manawa hoʻouna: ʻAukake-03-2022

E hoʻouna i kāu leka iā mākou:

E kākau i kāu leka ma aneʻi a hoʻouna mai iā mākou